orient tours

Zorg voor een goede verzekering op vakantie

Geplaatst op

Het is belangrijk dat je een goede verzekering hebt als je op vakantie gaat. Je kunt verschillende verzekeringen afsluiten om het helemaal compleet te maken. In deze blog Nemen we een aantal opties met je door. Lees verder en ontdek hoe jij veilig op vakantie kunt.

Reisverzekering 

Je kunt grofweg twee typen reisverzekering kiezen: eentje met werelddekking en een ander met Europese dekking. Het is belangrijk dat je de juiste kiest, want wanneer je bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika op vakantie gaat, is het nodig om een werelddekking aan te zetten voor je reisverzekering. Dit kan heel gemakkelijk bij de reisverzekeraar.

Zorgverzekering 

Het is erg belangrijk om een goede zorgverzekering te hebben als je op vakantie gaat. Verstandig is om een extra verzekering af te sluiten voor het geval je in het ziekenhuis terecht komt in het vakantieland. Wanneer je daar in het ziekenhuis terecht komt, dan is het vaak zo dat je in een privékliniek terecht komt. Deze hanteren een tarief dat doorgaans hoger is dan het tarief dat in Nederlandse ziekenhuizen wordt gehanteerd. Jij draagt in dat geval de hogere kosten. Je kunt je voor dit extra stukje kosten verzekeren; gewoon voor het geval dat.

Inboedelverzekering 

Wanneer je op vakantie gaat, dan is je woning natuurlijk niet weg. Dan is het wel belangrijk dat je een goede inboedelverzekering hebt die alle kosten dekt. Is het misschien zo, dat je de laatste tijd wat dure apparatuur gekocht hebt, waardoor je inboedelverzekering niet helemaal meer op orde is? Neem dit eerst even door en maak er een inschatting van, voordat jij bijvoorbeeld een maand op vakantie gaat. Het is belangrijk dat je huis goed beveiligd en de inboedel goed verzekerd is. Vraag ook altijd even aan kennissen of familie om de post uit de brievenbus te halen. Zo weet je zeker dat inbrekers niet zullen denken dat je op vakantie bent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden