orient tours

Werken in Azië? De voor en nadelen

Geplaatst op

Azië is erg groot en erg verschillend, maar één ding heeft heel Azië gemeen: het is er warmer dan in Nederland. Daarnaast is het een opkomende regio, waar veel kansen liggen om geld te verdienen. Het is dus logisch dat veel Nederlanders ervoor kiezen om in Azië aan de slag te gaan. In deze blog gaan we het hebben over werken in Azië. Wat zijn de voor- en nadelen?

Een nieuwe trend: als ZZP’er werken op het strand

Allereerst zien we een nieuwe trend, en dat is het werken op afstand. Steeds meer zzp’ers en zelfs studenten kiezen ervoor om op een tropische locatie het werk te doen. Dat kan tegenwoordig ook, omdat er veel banen bestaan die je compleet via een mobiel en laptop uit kunt voeren. Ook zijn er bedrijven (vaak jong) die ervoor kiezen om in de koude wintermaanden in bijvoorbeeld Bali een villa te huren om te werken. Je woont en werkt dan dus samen met je team. Het is verstandig om veel teambuilding activiteiten te doen, omdat je een zo sterk mogelijk team neer wilt zetten. Als je met elkaar woont en werkt in Bali, kun je er geen rotte appel tussen hebben.

Voordelen 

Zoals al even genoemd, is een groot voordeel van werken in Azië het klimaat. Voor, na of zelfs tijdens het werk kun je genieten van een heerlijke plons in het azuurblauwe water. Ook is de cultuur hier erg relaxed en zul je merken dat je minder snel gestrest raakt. Verder zijn ze in Azië erg vriendelijk tegenover westerners (omdat ze geld meebrengen) en zijn mensen over het algemeen blij. Het leven is hier ook een stuk goedkoper, waardoor je in staat bent een villa te huren voor dezelfde prijs als een eenkamerappartement in Amsterdam.

Nadelen

De nadelen zijn dat je erg ver weg bent van je klanten. Het is niet mogelijk om even snel naar ze toe te rijden of een fysieke afspraak in te plannen. Hierdoor ben je genoodzaakt alles online te doen. Voor sommige relaties is dit niet altijd even handig. Daarnaast is het internet vaak slechter in Azië en is de infrastructuur matig. Zo ook de infrastructuur voor elektriciteit. We hebben weleens verhalen gehoord van expats die een paar dagen niet konden werken, omdat de elektriciteit eruit lag door een regenstorm. Weet dus waar je aan begint.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden