orient tours

Welk type fiets past bij mij?

Geplaatst op

Nergens wordt er zo veel gefietst als in Nederland. En met zo veel fietsverkeer zijn er vele soorten fietsen. Maar welk type fietsen bestaan er en welke fiets past nu echt bij jou? In dit artikel brengen we je diverse fietssoorten met hun kenmerken zodat jij kunt bepalen welke fiets het beste bij jou past.

Herenfietsen

Een herenfiets is een stevige fiets met een rechte framestang. Dit type fiets is dus niet ideaal voor dames die met een rok of jurk over de stang moeten opstappen.

Damesfietsen

De damesfietsen hebben geen rechte stang, waardoor het gemakkelijker is om op te stappen. Ook voor kleinere personen is het eenvoudiger om hiermee op te stappen omdat je je been niet over de stang heen hoeft te tillen.

Omafietsen

Een omafiets is eigenlijk bijna hetzelfde als een damesfiets. Door de gebogen buis is het gemakkelijk om op te stappen, bijvoorbeeld voor oma’s of opa’s. De fiets heeft zijn naam ook te danken aan het ouderwetse uiterlijk waarmee de fiets zich kenmerkt.

Vouwfietsen

De vouwfietsen hebben kleine wielen en een laag en klein frame. Hierdoor is het gemakkelijk om de fiets op te vouwen en zo de trein of bus in te stappen. Als je vaak reist met het openbaar vervoer en tussendoor een stuk moet fietsen, is deze fiets ideaal voor jou.

Elektrische fietsen

Vroeger hadden alleen oudere mensen of mensen met een lichamelijke beperking een elektrische fiets. Tegenwoordig zien we de elektrische fietsen steeds meer. Handig voor lange afstanden of tegenwind. Deze fiets is zo enorm populair onder de jongeren en werknemers omdat het tijd scheelt en men niet zo uitgeput op het werk of school aankomt.

Bakfietsen

Bakfietsen hebben drie wielen en een laadbak. Enorm handig om kinderen of spullen te vervoeren. Tegenwoordig zijn er ook elektrische bakfietsen, dat het trappen met (zware) lading een stuk gemakkelijker maakt. Defietsfabriek.nl heeft oersterke bakfietsen, maar ook elektrische fietsen en zelfs gepersonaliseerde fietsen, met een logo of bijvoorbeeld een bedrijfsnaam. Bekijk het aanbod handgemaakt fietsen op de website.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden