orient tours

Weekje Barcelona? Dit is er te ontdekken!

Geplaatst op

Zin om er lekker een weekje tussenuit te gaan naar Barcelona? Deze populaire vakantiebestemming wordt het hele jaar door druk bezocht door vele Nederlanders. Er is ontzettend veel te zien, dus hieronder staan een aantal bezienswaardigheden die je echt niet kan overslaan!

De vele bezichtigingen in Barcelona

Als je graag wat cultuur wil snuiven, neem dan vooral een bezoek aan Barri Gòtic! Deze wijk vormt het oude stadscentrum en wordt door velen gezien als het kloppende hart van Barcelona. In de straten zie je veel terug uit de Romeinse en Middeleeuwse tijd, bijvoorbeeld oude gebouwen en monumenten. Als je meer van het winkelen bent zit je in Barri Gòtic ook goed, want er zijn veel leuke winkeltjes en restaurantjes in deze wijk te vinden!

Voor de vakantiegangers die graag de hele dag op het strand liggen, zul je in Barcelona helemaal tot rust komen. De stad kent vele stranden waar je zeker een lekker plekje zult vinden voor jou en je familie. Het drukke Barceloneta is meest bezochte strand van Barcelona. Zoek je liever wat meer rust? Dan kun je beter naar Platja de la Mar Bella toegaan: dit strandje is wat minder bekend en zal dus een stuk rustiger zijn. 

Voor de echte voetbalfans: Bezoek Camp Nou!

Ook voetballiefhebbers zullen zich niet vervelen tijdens een vakantie naar Barcelona. In de stad vind je Camp Nou, het thuisfront van de voetbalclub FC Barcelona. Het stadion is de grootste van heel Europa en kent plekken voor meer dan 90.000 toeschouwers! Vanbinnen is het ontzettend groot. Loop door de tribunes, bekijk de sportveldverlichting of breng een bezoekje aan het club museum dat zich in het stadion bevindt. 

Als het mogelijk is, neem dan in het donker een bezoekje aan Camp Nou. De sportveldverlichting geeft het stadion een bijzondere sfeer die je echt niet moet missen. Het stadion wordt in compleet ander licht gezet door de sportveldverlichting, waardoor het plaatje nog specialer wordt in het donker. Door de sportveldverlichting krijg je echt het idee alsof je op het punt staat een wedstrijd mee te maken. Mocht je de kans krijgen, bekijk het stadion in het donker om de kracht van de sportveldverlichting niet te missen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden