orient tours

Wat zijn de voor- en nadelen van kamperen?

Geplaatst op

Veel mensen gaan jaarlijks op vakantie. Kamperen is een manier om dit te doen. Mensen zijn dol op kamperen om verschillende redenen. Welke voor- en nadelen zitten er eigenlijk aan zo’n vakantie? In deze blog hebben we er een aantal voor je verzameld, zodat je een goed beeld krijgt over wat kamperen inhoud. 

Voordelen van kamperen

Er zijn een aantal voordelen verbonden met kamperen. We nemen ze hieronder even met je door:

  • Als je van de natuur houdt, is kamperen een ideale manier om je vakantie te vieren. Daarbij is het gezellig, ben je altijd buiten en kom je in contact met de natuur. Kinderen vinden dit geweldig. Daarnaast maken zij ook snel kennis met andere kinderen waar ze dan vakantievriendschappen mee kunnen sluiten. In de avond is het niet zelden het geval dat er een barbecue aangestoken wordt. Je kunt er met meerdere mensen gezellig eten
  • We zeiden net al, wanneer je aan het kamperen bent, dan ben je dichter bij de natuur. Mensen ervaren dat ze helemaal tot rust komen wanneer ze kamperen in het bos en zo weer helemaal opgewassen zijn tegen de hectiek van de stad. 
  • Een event organiseren. Veel campingeigenaren staan ervoor open dat gasten (of enthousiastelingen in de buurt van de camping) een event organiseren op de camping. Dat toont een stuk betrokkenheid van de gasten bij de camping. Daarbij kan de flexibiliteit van de eigenaar op dit punt een reden zijn dat gasten jaren achter elkaar blijven terugkomen. Het event kan een verjaardag zijn, een braderie met band of een drive in show / soundsystem. Dan heb je natuurlijk wel een tent nodig die past bij zo’n event. Deze kun je huren bij een gespecialiseerde tentenverhuur. De te huren tenten zijn beschikbaar in verschillende formaten: 3×3, 6×6 meter, maar ook tenten van 25 meter breedt zijn een optie. Het is maar net wat je wilt en wat de campingeigenaar ziet zitten. Maar onthoudt een ding, in goed overleg is er veel mogelijk. 

Wat zijn de nadelen van kamperen?

Dan zijn we nu aangekomen bij de nadelen van kamperen. Ook deze zetten we een onder elkaar: 

  • Ieder voordeel heeft zijn nadeel en andersom. Wanneer je gaat kamperen is het de bedoeling dat je je onderkomen gaat opbouwen, maar aan het einde van de vakantie moet je ook weer afbreken. En wanneer je een lange reis achter de rug hebt of nog voor de boeg hebt, dan is het eigenlijk niet zo prettig om een tent en caravan helemaal gereed te moeten maken voor vertrek. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een tent te huur op de camping die al opgebouwd is. Hetzelfde geldt voor een caravan.
  • Een ander veel genoemd nadeel van kamperen, is dat je privacy wat minder is, omdat je dicht bij andere mensen zit waar je niet van weet of jij er wel helemaal mee kunt opschieten. Natuurlijk als je rekening met elkaar houdt zal het meevallen, maar toch is het een veel genoemd punt.
  • De meeste kampeerders maken gebruik van het toiletgebouw. De meeste campings houden dit goed schoon. Daar kun je ook de camping op uitzoeken, wanneer je de vakantie boekt. Als je in het wild kampeert, heb je dit allemaal niet en zul je het moeten doen met een gat in de grond. 
  • Natuurlijk is kamperen ook erg spannend als het gaat om het weer, want dat kunnen we niet bestellen en daar hebben we het maar mee te doen. Natuurlijk kun je wel in een seizoen kamperen waarvan je weet dat het weer dan doorgaans prima in orde is.
  • Wanneer je niet houdt van insecten en andere beesten, dan is kamperen niet zo heel erg leuk. Natuurlijk is het ook wel weer een manier om eraan te wennen en je irrationele denkbeelden over beestjes aan de wilgen hangen, ergens aan de rand van het bos ofzo.

Tot zover de voor- en nadelen van kamperen. Blijf onze blogs lezen, zodat je altijd op de hoogte bent. We informeren je graag over reizen en meer!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden