orient tours

Wat is er te doen op de Veluwe?

Geplaatst op

De Veluwe is prachtig en je bevindt je lekker in de natuur. Je kan hier natuurlijk een dagje vertoeven, maar kunt er ook voor kiezen om in een leuke trekkershut, hotel in de buurt of te gaan kamperen op de Veluwe. De Veluwe biedt naast de vele natuur ook leuke historische plekjes, waar je de plaatselijke winkeltjes kunt bezoeken. Dat heb je binnen één dag sowieso nog niet allemaal gezien. Benieuwd naar de ins en outs over wat je kunt doen op de Veluwe? Lees snel verder. 

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen door de prachtige kleuren dat de natuur ons te bieden heeft, dat is natuurlijk erg voordehand liggend, maar daardoor zeker niet minder leuk! Er zijn verschillende loop- en fietsroutes beschikbaar die variëren in tijd en afstand. Hieronder een aantal gemarkeerde wandelroutes: 

Wandelroute: Kootwijkerzand – 3 kilometer

Startpunt: op de parkeerplaats Van’t Hoffweg aan de Heetweg in Kootwijk

Kleur van de paaltjes= oranje

Wandelroute: Leuvenumse bossen – 5 kilometer 

Startpunt: op de parkeerplaats de Poolseweg aan de Jkhr. Dr. C.J. Sandbergweg 86 – Ermelo.

Kleur van de paaltjes= blauw 

Wist je dat je in Nationaal Park De Hoge Veluwe een gratis witte fiets kunt lenen? Ondanks dat het park 1800 fietsen beschikbaar heeft kan het op drukke dagen zijn dat er geen witte fiets meer is. Kom dus op tijd want op=op. 

Met de huifkar over de Veluwe

Als je niet zo van het lopen of fietsen houdt of je slecht ter been bent, dan kun je ook met een huifkar over de Veluwe. Twee mooie paarden trekken de kar voort en de natuurgids deelt alle interessante informatie over de mooiste plekken, bomen, dieren en planten van de Veluwe. 

Bezoek musea

Op de Veluwe bevinden zich ook verschillende musea, zoals:

  • Oude Ambachten en speelgoed museum: waarbij je een uniek kijkje krijgt in de historie van het maken van speelgoed en andere ambachten met de hand. 
  • Het Nederlandse Tegelmuseum: Bekijk hier allerlei tegels van hele oude tot de modernste tegels en bekijk het verschil. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden