orient tours

Waarom je op vakantie moet opletten wat je eet

Geplaatst op

Je zal niet de eerste zijn die een voedselvergiftiging oploopt tijdens een geweldige vakantie in een ver oord. Gelukkig zijn er wel een aantal zaken waar je naar kunt kijken. Gelukkig zijn er genoeg voedseltenten waar je lekker zonder problemen kunt eten, maar je moet ze er wel weten uit te pikken. We nemen een aantal reistips met je door. Lees snel verder en voorkom een opname in het ziekenhuis! Veel plezier alvast op vakantie. 

Eten er veel toeristen en locals? 

Het is belangrijk om te kijken hoe druk het bij een eettent is. Eten er veel lokale bewoners en toeristen? Staat de tent aangeprezen online? Dan is het wellicht een plek waar je gerust kan gaan zitten eten. Soms zijn er ook eettentjes langs de kant van de weg. Misschien kun je die beter soms links laten liggen. 

Hoe ziet de tent er van binnen en buiten uit? 

Veel is af te lezen aan de buiten- en binnenkant van een eetgelegenheid. Zit het er allemaal vrij pauperig uit, dan raden we je aan om misschien naar een plek te gaan waar het er beter uitziet. Natuurlijk zegt het niet alles, maar vaak wel. Het is wel zo, dat architectuur in verre landen misschien vaker gemaakt is van voor bouwmaterialen die voor ons onconventioneel lijken, zoals tropische hout, riet en noem het maar. Toch kun je hier heel goed doorheen kijken; je ziet wel of een uitbater aandacht besteedt aan hygiëne of niet. 

Rauw voedsel

In sommige landen is rauw voedsel een delicatesse. Er is de laatste jaren zelfs een boel van deze gerechten naar ons land gekomen. Denk bijvoorbeeld aan sushi. In ons land wordt het voor consumptie eerst urenlang ingevroren. In Japan gebeurt dit niet altijd. Dan bestaat het risico dat er problemen met het voedsel ontstaan en met name voor degene die het consumeert, jij dus. We raden je aan om na te gaan of het om sushi gaat die ingevroren is geweest. Wanneer je hier niet uitkomt, dan is het misschien beter om gewoon in Nederland weer sushi te gaan eten. 

Wanneer je graag sushi wilt eten, dan kun je dit volkomen veilig bestellen bij sushi afhalen dordrecht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden