orient tours

Vier redenen om je caravan te verkopen

Geplaatst op

Een caravan koop je over het algemeen voor de langere termijn. Als je gemiddeld vijf weken per jaar gebruik maakt van de caravan en deze de rest van het jaar op een goede manier onderhoud, is het niet ongebruikelijk om 15 tot 20 jaar met een caravan te doen. Dit maakt het een gewilde investering voor veel mensen in Nederland. Toch kan het voorkomen dat je na een tijd je caravan wil verkopen, zonder dat deze versleten is. We hebben vier veelvoorkomende redenen om een caravan te verkopen op een rijtje gezet.

Jaarlijkse kosten van de caravan

Een caravan bezitten kost meer dan alleen de aanschafwaarde. Het is niet ongebruikelijk dat mensen een caravan aanschaffen zonder een goed inzicht te hebben in de jaarlijkse of maandelijkse kosten. Zo heb je uiteraard tijdens de vakanties stageld wat je op de diverse campings moet betalen. Maar ook buiten de vakanties om moet je de caravan ergens stallen. Of dit nu in het buitenland is of in Nederland, het kost altijd geld. Daarbij zitten kosten van de verzekering, het onderhoud en op termijn ook reparatie- en schoonmaakkosten. Op termijn kan dit voor mensen een struikelblok vormen.

Geen tijd om gebruik te maken van de caravan

Een caravan wordt aangeschaft met het idee om regelmatig op vakantie te gaan. In de ideale wereld ben je minstens twee maanden per jaar op een zonnige bestemming en maak je maximaal gebruik van de vrijheid die een caravan biedt. Dit is echter niet altijd haalbaar en door allerlei omstandigheden is het soms niet mogelijk om voldoende gebruik te maken van een caravan. In dat geval is verkopen een realistische optie.

Toe aan iets anders

Hoewel sommige vakantiegangers bijzonder standvastig zijn in hun vakantieplannen, zijn er genoeg Nederlanders die in hun vakanties een vorm van afwisseling zoeken. Zo is het goed mogelijk dat je een caravan hebt gekocht en daar 5 tot 10 jaar enorm van hebt genoten, maar in de jaren erna toch weer vaker met het vliegtuig weg wilt naar andere of verdere bestemmingen. In dat geval is het niet meer rendabel om een caravan te houden, met de jaarlijkse kosten in het achterhoofd.

Het geld gebruiken voor andere prioriteiten

Zoals gezegd kost een caravan redelijk wat geld, zowel in de aanschaf als in de jaarlijkse kosten. Het kan door omstandigheden nodig zijn dat je extra geld nodig hebt om bijvoorbeeld schulden te betalen of om geld in te leggen voor een verbouwing van je woning. In dat geval is je caravan verkopen een goede oplossing. Er zijn tegenwoordig ook een aantal partijen die het proces van je caravan verkopen een stuk makkelijker maken. Zo kun je een caravan verkopen via Caravan Makelaardij. Zij regelen de promotie en verkoop van je caravan, zodat je relatief snel kunt verkopen en het geld kunt gebruiken voor andere zaken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden