orient tours

Tips voor lange fietsroutes

Geplaatst op

Nederland is een echt fietsland: van Urban Arrow bakfietsen tot aan echte racefietsen. Dit komt met name omdat ons land zich uitstekend leent met zijn grote hoeveelheid aan wandel- en fietsroutes. Toch zijn er maar weinig mensen die extreem lange afstanden afleggen op de fiets. Wanneer je voor het eerst een lange afstand gaat fietsen, is het van belang om je enigszins voor te bereiden. In dit blog geven we je een aantal goede tips.

Start niet te hard

Wanneer je plant om een lange afstand te fietsen, is het belangrijk om een bepaalde strategie op te stellen met betrekking tot je snelheid en energiegebruik. Wanneer je te snel van start gaat, zul je te weinig energie overhouden aan het einde van de rit, waardoor er een grote kans is dat je vrijwel stil komt te liggen omdat je simpelweg al je energie hebt verbruikt. Aan de andere kant is een te trage start ook zeker niet gewenste omdat je hierdoor te lang op de fiets zit, waardoor je te maken krijgt met andere problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je beperkte voorraad eten en drinken en zitproblemen. We raden je aan om goed te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft. Wanneer je dit doet, zorg je er automatisch voor dat je nooit te snel of te langzaam fietst en problemen zult ervaren.

 Eet en drink voldoende

Afhankelijk van de lengte van je fietsroute is het belangrijk om voldoende etens- en drinkwaren tot je te nemen. We raden je aan om voordat je vertrekt een goede maaltijd te eten, zodat je over voldoende energie bezit om de fietsroute af te maken en niet vroegtijdig in elkaar te zakken. Daarnaast is het bij zeer lange fietsroutes noodzakelijk om sportrepen of een andere energierijk voedingsmiddel mee te nemen voor onderweg. Tijdens je rit is het namelijk niet gek dat je energiepeil laag komt te liggen. Om een goed tempo vol te houden is het noodzakelijk om je lichaam weer te voorzien van nieuwe energie door tussendoor te eten en drinken.

Bereid je goed voor

Niet is belangrijker dan een gedegen voorbereiding. Met name bij zeer lange fietsroutes is de kans op materiaalpech, zoals een lekke band behoorlijk groot. Het is in dat geval belangrijk om ter plekke je band te kunnen plakken en dus de benodigde uitrusting hebt. Daarnaast is het altijd raadzaam om voor vertrek en snel je fiets te controleren op eventuele beschadigingen en de banden en ketting van de fiets te controleren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden