orient tours

Terug van je vakantie uit het Verre Oosten, bezoek Flevoland eens!

Geplaatst op

Flevoland heeft Nederlanders veel te bieden als het gaat om recreëren in het thuisland. Naar een verre reis, bijvoorbeeld naar het Verre Oosten, is het ook wel weer erg prettig om weer een beetje te aarden in eigen land. Zo in de laatste week van de vakantie ga je niet meer een heel eind weg, dan blijf je lekker dichtbij huis. Gelukkig heeft ons land veel zaken te bieden waar we van kunnen genieten, bijvoorbeeld Flevoland. In deze blog gaan we je vertellen waarom dit zo’n mooie provincie is. Lees even met ons mee.

Waarom is Flevoland zo interessant?

Flevoland is interessant vanwege de mooie natuurgebieden die je er vindt, plekken om te recreëren met familie en vrienden en de leuke steden die je aan kunt doen. Flevoland heeft als jongste provincie van Nederland ook een schitterende geschiedenis. Één die we uit willen lichten is de geschiedenis van schokland.

Het bijzondere van Schokland

Waarom is Schokland eigenlijk zo bijzonder, je hebt er misschien wel eens wat over gehoord of misschien helemaal niet. Het is een stukje onvervalste Nederlandse geschiedenis die bewaard gebleven is. In de 19e eeuw was Schotland een grote kostenpost voor de Nederlandse regering. Ook overstroomde het vaak in gevecht met de Zuiderzee. Uiteindelijk werd besloten het eiland te ontruimen en de oorspronkelijke bewoners verhuisden zodoende naar dorpen en steden in de buurt. In 1942 werd de Noordoostpolder drooggelegd, daarmee werd Schokland onderdeel van het vasteland. Maar het zag en ziet er nog steeds niet uit als een gewoon stuk land, want het behield en heeft behouden nog steeds de kenmerken van een eiland compleet met waterwering. Je zou kunnen zeggen dat Schokland nu een eiland zonder zee is. Het is een geweldige plek om te bekijken, je zult er een museum aantreffen en de restanten van een grote kerk en begraafplaats. Ook is er een kerk waar je kunt rondkijken. In het museum zijn vele artefacten en botten te zien uit de tijd toen de Schokkers nog wonen op het eiland en veel vroeger toen er prehistorische dieren leefden op de plek waar Schokland nu is. Dat was nog voor de tijd dat er een zee was op deze locatie. Ga het ontdekken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden