orient tours

Sieraden kopen op vakantie: waar let je op?

Geplaatst op

Een goed gekozen accessoire kan een outfit stijlvol versterken. Dat komt goed uit: er is een breed scala aan sieraden verkrijgbaar.

Bruiloftssieraden

Wilt je een blijde gebeurtenis vieren? Tot de meest gebruikte speciale sieraden behoren ceremoniële ringen, trouwringen of verlovingsringen, meestal gemaakt van goud, zilver, platina of wolfraam. Wanneer je ze koopt in jullie favoriete vakantieland, dan zit je zeker goed qua emotionele lading. 

Diamanten en edelstenen

Houd je van de schittering van diamanten en heb je besloten om voor deze kleine (of grote!) luxe te gaan? Veel juweliers zijn gespecialiseerd in de verkoop van diamanten of edelstenen en halfedelstenen. Zij hebben diamantairs en edelsteenkundigen in dienst om de echtheid en de waarde van deze juwelen te beoordelen. In het buitenland zulke dure dingen aanschaffen raden we je echter af. Beter is het om naar een juwelier in eigen land te gaan. We raden je gassan.com aan. Ze zijn de absolute topjuwelier van Amsterdam. Ze hebben overigens ook hele mooie horloges van omega. Je moet er echt eens een kijkje gaan nemen. 

Juwelen op maat

Als je een duidelijk beeld hebt van wat je om je vinger wilt schuiven, is er nog een andere mogelijkheid voor je. Sommige juweliers zijn gespecialiseerd in maatwerk. Zij kunnen een origineel juweel speciaal voor je maken door zich te laten inspireren door een van hun bestaande modellen of je eigen schets. Op vakantie juwelen kopen is een grote stap. Wat je wel kunt doen is sieraden kopen op vakantie. Ga dan voor eigenzinnige, handgemaakte en niet voor sieraden van edelmetaal. Dan betaal je niet zo veel en loop je minder risico. En ga je met het vliegtuig? Let dan op dat je niet teveel mee terug neemt naar Nederland in verband met de douane. 

Eco juwelen

Met de groeiende bewustwording van de effecten van onze consumptie op het milieu, worden gerecycleerde juwelen steeds meer trendy. Ook de vintage mode maakt ze populair. En de makers laten hun fantasie de vrije loop door restjes stof, takjes hout en zelfs plexiglas te gebruiken, dit alles natuurlijk in de meest artistieke ontwerpen. Als je van originaliteit houdt die eco is, is dit voor jou de beste keuze. 

We houden je graag op de hoogte van meer leuke tips omtrent juwelen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden