orient tours

Scooter kopen: belangrijke dingen waar je op moet letten

Geplaatst op

Het mooie weer komt er weer aan en de kans is groot dat je lekker wilt scooter rijden deze zomer. Heb je nog geen scooter? Lees dan onze tips in dit artikel zodat je geen miskoop doet!

Soorten scooters

Als eerst moet je jezelf gaan afvragen wat voor scooter je wilt. In de basis zijn er twee type scooters: bromscooters en snorscooters. Bromscooters mogen 45 km per uur rijden en mogen in sommige steden op de dreef rijden. Als je een bromscooter rijdt dan moet je wel een helm dragen. Denk dus goed na of je je kapsel wel wilt verknoeien door een warme, kleffe helm als je deze zomer met 45 kilometer per uur op het strand aan bent gekomen. De snorscooters mogen slechts 25 km per uur en zijn bedoeld voor op het fietspad. Deze – iets trage – scooters zijn ideaal omdat je geen helm nodig hebt. Voor de langere afstanden zijn ze echter wat minder ideaal.

Nieuw of tweedehands?

Je kunt natuurlijk naar een scooterdealer gaan en een nieuwe scooter kopen. Dat is handig omdat je vaak een onderhoudscontract, garantie en advies meekrijgt. Aan de andere kant kun je ook een tweedehands scooter kopen. Dit brengt natuurlijk wat meer risico met zich mee, maar kan wel een hoop geld besparen. Neem in beide gevallen een vriend of familielid met kennis van zaken mee. Hij of zij kan je eerlijk advies geven en bekijken of de scooter geen gebreken heeft.

Leasen of kopen?

Tegenwoordig kun je ook scooters leasen. Als je een scooter leaset, hoef je het aankoopbedrag niet in één keer te betalen, maar betaal je een maandelijks bedrag, als een soort ‘huur’. Een scooter leasen is uiteindelijk duurder, maar kan wel uitkomst bieden als je niet in een keer duizend tot drieduizend euro kan missen.

Waar moet je op letten als je een scooter gaat kopen

Controleer altijd het kentekenbewijs en vergelijk deze met het frame- en typenummer. Je wilt namelijk zeker weten dat de vorige eigenaar jou de scooter verkoopt die jij denkt dat je verkoopt en dat er geen sprake is van diefstal of iets dergelijks. Hiernaast wil je weten hoe het staat met de elektrische start, kickstart, de banden, uitlaat, accu en remmen. Neem een kenner mee of informeer jezelf goed om de staat van je scooter te controleren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden