orient tours

Plastische chirurgie in Zuid-Korea

Geplaatst op

Zuid-Korea is bekend van de K-pop en allerlei andere vormen van cultuur waar je een K met een streepje voor kunt zetten. Waar dit land ook bekend om staat is de plastische chirurgie, met name het grote aantal ingrepen die er gedaan worden. Als je kijkt naar de stad Seoul, dan worden daar bijzonder veel begrepen per inwoner gedaan. Dit is zelfs het hoogste aantal per inwoner ter wereld. Wanneer je in Zuid-Korea bijvoorbeeld je diploma haalt, dan is het daar heel normaal om een plastische chirurgie gratie cadeau te krijgen. 

Per jaar worden er 1 miljoen van die operaties in het land gedaan. De meest populaire vorm is ooglidchirurgie, ook wel ooglift genoemd. Deze kan worden uitgevoerd op het bovenste ooglid, het onderste ooglid of beide oogleden tegelijk. 

De meeste ingrepen worden poliklinisch uitgevoerd, vaak met behulp van een lokale verdoving met sedatie. Ooglidchirurgie kan zowel om cosmetische als om functionele redenen worden uitgevoerd. Kijk maar eens naar een paar van de vele voordelen die ooglidchirurgie kan bieden.

Waarom zijn cosmetische behandelingen zo populair? 

Oorzaak van deze populariteit is onder andere te vinden in de popcultuur. Ook zien we vaak in TV-programma’s op de Koreaanse televisie plastische chirurgen praten over de wonderen die deze tak van de chirurgie kan bewerkstelligen. Er zijn zelfs wedstrijden op tv te zien waarbij mensen een jury moeten overtuigen dat hun uiterlijk, dat ze van geboorte meegekregen hebben, wel heel erg is om mee te leven. Wie de jury weet te overtuigen krijgt plastische chirurgie aangeboden en mag zich daarna weer voor een publiek vertonen. Om te laten zien hoe mooi ze geworden zijn. Het allerergste is dat de ouders van deze mensen publiekelijk excuses moeten aanbieden. Nu zou je je kunnen vragen waarom dan? Nou vanwege het doorgeven van hun slechte genen en het feit dat ze geen geld hebben om hun kinderen cosmetische behandelingen te laten ondergaan. In Nederland zou zo’n programma echt een absoluut schandaal veroorzaken. 

Minder rimpels

Hoewel dit voor de meeste patiënten niet het primaire doel van de ooglidchirurgie is, zien velen een aanzienlijke verbetering in die vroege, verraderlijke tekenen van veroudering. Het optillen van zowel het bovenste als het onderste ooglid kan het aantal lijnen rond de buitenste ooghoeken en het onderste ooglid verminderen. Om deze resultaten te verbeteren, kunt je een huidverjongingsbehandeling overwegen zoals een chemische peeling die zorgt voor extra gladheid voor die oogplooien.

Geen wallen meer

Wallen onder het oog kunnen je een vermoeide indruk geven, zelfs als je voldoende rust hebt gehad. Een onderooglidlift kan die wallen verwijderen door overtollige huid en weefsel onder het oog te verwijderen. In sommige gevallen kunnen we zelfs donkere kringen onder het oog verbeteren, vooral als een cosmetische behandeling zoals een peeling of een medische gezichtsbehandeling wordt gecombineerd met de chirurgische ingreep.

Een verfrissend uiterlijk

Blepharoplastie is een van de meest effectieve manieren om je hele gezicht een opgefrist uiterlijk te geven. De procedure verbetert ook specifiek de vorm en het uiterlijk van de ogen. Of je nu alleen of in combinatie met andere chirurgische of cosmetische ingrepen een ooglidcorrectie ondergaat, na de ingreep zul je waarschijnlijk dramatische resultaten zien. Dat verjongende uiterlijk kan ook zorgen voor het verbeteren van het zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde.

Als je besluit dat een ooglidcorrectie voor jouw de juiste keuze is, is het noodzakelijk om een ervaren plastisch chirurg te kiezen om de best mogelijke resultaten te garanderen. Doe dit altijd op basis van gedegen onderzoek, bijvoorbeeld door recensies en een gesprek met de artsen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden