orient tours

Is sushi misschien toch iets voor mij?

Geplaatst op

Misschien wel het meest bekende gerecht uit de Japanse keuken: sushi. Een gerecht dat we ook in Nederland veelvuldig eten via de sushi catering. Je kent het ongetwijfeld, maar ben jij al een sushi eter? De eerst associatie bij het idee van sushi eten kan voor vele een afkeer zijn. Je bent bijvoorbeeld geen liefhebber van rijst, vis of koud eten. De gedachte is dan al snel: sushi zal het vast niet waard zijn om te proberen. Lees meer in deze blog en ontdek of sushi misschien toch ook iets voor jou is.

Sushi is meer dan een gerecht

In Japan is het eten van sushi voor velen meer dan het nuttigen van een hapje. Ze verklaren het bijna heilig daar. Je kunt er langs gaan bij grote en de kleinste sushi restaurants. Sushi leren klaar maken vergt tijd en heel veel ervaring opdoen. Zo kan het echt jaren duren tot op een hoog en waardig niveau te komen. Je kunt dan officieel promotie maken tot Shokunin. Je kunt dan bij deze kok terecht voor de beste sushi.

Welke sushi soorten zijn er?

Sushi bestaat niet uit alleen rijst en vis. Je hebt veel verschillende soorten. Je kunt sushi met rouwe inhoud eten of met gekookte ingrediënten. De soorten met de meeste bekendheid onder de sushi eters zijn:

  • Uramaki
  • Sashimi
  • Nigiri
  • Maki
  • Temaki

Waar moet ik beginnen?

Sushi is dus een gerecht dat klaargemaakt wordt door de beste chefs. Al overgehaald om sushi een keer te proberen? Start met sushi met ingrediënten uit de algemene keuken. Door sushi met gekookte ingrediënten te eten raak je eerst gewend aan de manier van sushi eten. Je eet dan ingrediënten die je ook in andere bekende maaltijden terug ziet.

Eten met stokjes

Leuk, je overweegt om sushi te gaan eten! We kunnen het nu hebben over de manier van sushi eten. Sushi wordt namelijk gegeten met eetstokjes. Eetstokjes hebben van zichzelf sprekend twee uiteindes. Je pakt de stokjes vast met je vingers bij het vierkante uiteindes en je pakt de sushi vast met de ronde uiteindes. Pak het eerste stokje vast tussen je duim en ringvinger. Het tweede stokje leg je tussen je middelvinger en duim, met je wijsvinger op het tweede stokje. Op deze manier kun je de stokjes vastklemmen zodra je het eten van je bord wil vastpakken. Oefening baart kunst! Het geeft niet als het eerst niet lukt, na een aantal pogingen krijg je langzaam de handigheid in het eten met eetstokjes.

Wat je niet moet doen met eetstokjes

Zoals eerder benoemd is voor vele Japanse mensen het eten van sushi heilig. Het is dan ook respectvol om goed om te gaan met het eten met eetstokjes, voornamelijk in het restaurant. Hier heb je een paar belangrijke weetjes over het gebruik van eetstokjes:

  • Leg de eetstokjes niet plat op tafel. De stokjes horen op de houdertjes naast je bord;
  • Leg de stokjes altijd naast elkaar en zorg dat deze recht of iets naar rechts wijzen. Wijzen naar links brengt ongeluk, volgens de Japanners;
  • Houd de eetstokjes nooit ver uit elkaar. Pak bijvoorbeeld niet met beide handen een eetstokje vast;
  • Wijs nooit met je stokjes, dit is een onbeleefd gebaar.

Klaar om sushi uit te proberen? Je beschikt nu over de basis kennis. Pak de bezorg app er maar bij en test het uit. Alvast eetsmakelijk met het uitproberen van sush

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden