orient tours

In tien handige stappen kun jij je huis winterklaar maken

Geplaatst op

De winter en de feestdagen zijn bijna in zicht. Dat worden weer dagen die gezellig worden en lekker bij de openhaard zitten. Deze tien stappen gaan ervoor zorgen dat je woning weer klaar is, voordat deze koude periode van start gaat.

Stap 1: zoveel mogelijk isoleren

Voor het winterklaar maken van je woning, is het belangrijk om te starten met het isoleren en het bevestigen van tochtstrippen op alle naden van deuren, ramen, het dak zelf, de kelder en de zolder

Als je dit doet, spaar je geld met alle onnodige kosten

Stap 2 kitten van naden en kieren

Als het kouder aanvoelt in het huis, dan is er iets mis. Het kan het zo zijn dat er een gat in de muur waarlangs koude lucht naar binnen kan komen door middel van een leiding. 

Voordat de winter begint, is het goed om alle leidingen te bekijken die zowel naar binnen en als naar buiten lopen. Indien nodig, kan je deze gaten dichten met kit of isolatieschuim.

Stap 3: controleer je dak

Het is logisch dat je via het dak het meeste warmte verliest. Warmte verplaatst zich altijd van onder naar boven. Wanneer je een vrijstaand huis hebt, is het handig om een dakdekker te laten komen om te kijken of het dak nog goed is en eventueel dit te repareren. Zo verlies je zo min mogelijk warmte. 

Stap 4: geen gebruik van openhaard

Wanneer je geen open haard gebruikt maar er wel eentje in huis hebt staan, moet je het volgende doen. Om geen warmte te laten ontsnappen, kan je het beste het rookkanaal afsluiten, 

Wil je wel weer je openhaard gebruiken? Open dan het rookkanaal weer.

Stap 5: ventileer goed

Er is een belangrijk punt die jij moet doen, als jij je huis winterklaar wilt maken. Ventileer je woning goed en voor een lange tijd te doen. Door je ramen en deuren open te zetten, houdt jij alles goed schoon en fris. 

Stap 6: ontluchten van de verwarming

Je verwarming kan geluiden krijgen, wanneer je het voor een langere tijd niet hebt gebruikt. Hierbij kunnen er luchtbellen ontstaan in de leidingen. 

Door gebruik te maken van een ontluchtingssleutel, moet je daaraan draaien. Dat moet je eerst doen, voordat je de verwarming gaat aanzetten. 

Stap 7: cv-ketel laten checken

Het is handig om de onderhoudsmonteur te laten komen. Doe dit omdat je dan enige problemen voorkomt, als de winter begint. Ook is het goed om de cv-ketel bij te vullen met water, voor enige onderhoud en ontluchting voor de verwarming.

Stap 8: stijging van energiekosten

In de winter gaan de lampen eerder aan en de energiekosten stijgen flink. Koop lampen die energiezuinig zijn of doe onnodige lampen uit. In deze twee gevallen kan je zo nog flink geld besparen voor andere leuke uitgaven. 

Stap 9: buitenkraan dicht

Dit zijn één van de belangrijkste dingen die toch snel wordt vergeten. Als je dat niet doet kan tijdens het vriezen gevulde leidingen water uitzetten en springen. Hierbij moet je ook denken aan dakgoten schoon en bladvrij maken.

Stap 10 instellen van thermostaat 

Hoe kan je het beste je huis energiezuinig maken en nog eens verwarmen? Eén apparaatje gaat jou daarbij helpen: de thermostaat. Er zijn zelfs nieuwe thermostaten die ervoor zorgen dat in de avond de temperatuur lager wordt, en in de ochtend juist hoger.
Ben je op zoek naar een bedrijf die laminaatvloeren legt? Dan is laminaat-plaza.nl het geschikte bedrijf daarvoor.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden