orient tours

Ideeën voor een roadtrip voor jou en je vrienden

Geplaatst op

De zomer staat op het punt om te beginnen en dus is het tijd om plannen te maken voor jouw volgende vakantie. Heb je de kroegen in Lloret de Mar en Salou uitgespeeld en wil je eens met vrienden op een avontuurlijke vakantie? Dan biedt een roadtrip een passende oplossing. Samen met je vriend, vriendin of met een groep vrienden kun je eenvoudig een camper of grote bus huren om samen op pad te gaan. Er zijn veel bedrijven beschikbaar voor camper verhuur die verschillende campers aanbieden: van een 2 persoons camper tot een 6 persoons camper. In tegenstelling tot een geboekte vakantie, vergt een roadtrip een ruime voorbereiding en zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. In dit blog geven we je enkele tips om gerust op roadtrip te gaan. 

Huur een camper of bus

Zonder vervoer is er geen roadtrip. Zorg er dan ook tijdig voor dat je vervoer regelt dat voldoet aan al je behoeften en wensen. Wanneer je een camper of bus wilt huren is het raadzaam om de kwaliteit van het voertuig op voorhand te controleren. Zo ben je in de gelegenheid om eventuele beschadigingen op te merken en de verhuurder in te lichten. Zo voorkom je dat je bij terugkomst voor onvoorziene kosten komt te staan. 

Plan een roadtrip ruim 

In tegenstelling tot een vakantie die je boekt bij een reisbureau, vergt een roadtrip enig vooronderzoek. Zo doe je er goed aan om ruim van tevoren een lijstje te maken met gebieden of bezienswaardigheden die je wilt zien. Stippel de gewenste route uit en bereken hoeveel dagen je ongeveer onderweg wilt zijn en hoeveel dagen je op bepaalde plekken wilt blijven. Houd hiermee vooral rekening met enige problemen, zoals wegwerkzaamheden of files. 

Belangrijke documenten

Wanneer je naar het buitenland gaat, is het altijd verstandig om goed te controleren welke regels er gelden. Zelfs landen binnen Europa hanteren soms regels waar je het bestaan niet van wist. Doe dus goed onderzoek naar de landen waar je heengaat en verzamel alle benodigde papieren, zoals verzekeringspapieren, eventueel buitenlands rijbewijs en dergelijke. Om het overzicht te bewaren is het verstandig om al het papierwerk te bewaren in één map, zodat je onderweg nooit in de stress hoeft te raken over het kwijtraken van belangrijke papieren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden