orient tours

Hoe maak je een mooi fotoboek?

Geplaatst op

Is het niet leuker om een fotoboek te maken, dan al je foto’s op de harde schijf of cloud te zetten? Maar hoe maak je eigenlijk een mooi fotoboek? In deze blog geven we je wat tips voor het maken van een goed fotoalbum.

Onderwerp bepalen

Een duidelijk onderwerp voor je fotoboek is heel belangrijk. Dit kan van alles zijn, zoals de vakantie naar, de hoogtepunten van het afgelopen jaar of foto’s van je kind(eren). Zo kan je dus van elk onderwerp een fotoboek maken. Een duidelijk onderwerp is handig, omdat dit het makkelijker maakt om het album vorm te geven.

De foto’s

Kom je net terug van vakantie en heb je een hele hoop foto’s gemaakt? Kan het best moeilijk zijn om hier een selectie uit te maken. Je kan natuurlijk 15 foto’s van dezelfde plek in je boek opnemen, maar is het niet veel leuker om steeds andere foto’s te hebben. Schrap dan ook steeds foto’s weg totdat je een mooi aantal hebt voor in je boek. Je boek hoeft niet per se vol te staan met de mooiste foto’s. Het is ook leuk om veel leuke en gekke foto’s toe te voegen in je boek. Maak dan ook foto’s van je reisgezelschap. Dit maakt jouw boek persoonlijk, anders zou je net zo goed een reisgids van de bestemming kunnen kopen.

Tekst

Huh tekst? Er zit toch geen tekst in een fotoalbum? Er zit inderdaad niet veel tekst in een fotoalbum. Hoewel het wel een leuk idee is om bij bepaalde foto’s teksten te schrijven. Zo kun je bijvoorbeeld herinneringen bij de foto’s opschrijven, dit hoeft geen lange tekst te zijn. Vooral bij een fotoalbum van de vakantie kan je op deze manier bijvoorbeeld vertellen in welk stadje je was.

Versiering

Je kan je fotoboek een stuk mooier maken door er een soort van versiering aan toe te voegen. Dit kan je allemaal doen door bijvoorbeeld bonnetjes, toegangskaartjes, briefjes- en muntgeld uit andere landen aan je boek toe te voegen. Daarnaast kan je er ook iets leuks van maken doormiddel van bijvoorbeeld kaders.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden