orient tours

Hoe kan ik een piloot worden?

Geplaatst op

Mensen dromen al vele eeuwen om te kunnen vliegen. In 1783 was het dan eindelijk zover, de eerste luchtballon werd in de lucht gelaten. Maar wanneer we het over het vliegtuig hebben, dan begint die geschiedenis in het jaar 1891. Veel later in de Tweede Wereldoorlog werden er door de wapenwedloop die toen opgang kwam, nieuwe vliegtuigen ontwikkeld met meer mogelijkheden. De burgerluchtvaart nam toe na deze oorlog, omdat door de groeiende economie (in Amerika) steeds meer mensen het zich konden het zich veroorloven. Ook het aantal piloten nam natuurlijk toe en qua status kreeg dit beroep een enorme boost. Steeds meer bedrijven zijn zich gaan toeleggen op het aanbieden van een piloot opleiding.

Is het een bereikbare cursus?

Een pilootopleiding is steeds meer bereikbaar voor alle lagen van de bevolking, waar dit eerst nog een hobby voor de elite was. Het is niet ondenkbaar dat je op een verjaardag van de jetset hoorde: “Vader heeft mij een loopingcursus cadeau gedaan”. Ook in een huisgezin uit de middenklasse komt het steeds vaker voor dat de vlieguren op orde zijn. Een wonderlijke gewaarwording dat het überhaupt kan, zo’n pilotenopleiding volgen voor je plezier of zelfs om te werken in de luchtvaartbranche.

Wat kun je ermee?  

De grote vraag die er opkomt bij het doen van een pilootopleiding is natuurlijk: wat kun je er mee? Wanneer je het vooral voor je hobby doet, dan maakt het niet zoveel uit, maar wanneer je graag je baan wilt vinden in de luchtvaart, dan wordt deze vraag wel relevant. In de regel is het zo, dat je natuurlijk moet weten hoe je een vliegtuig bestuurt. Dit moet je aantonen door opleidingen te halen. Daarnaast is het aantal vlieguren dat je hebt belangrijk, want 500 vlieguren zijn nodig om te kunnen solliciteren bij een luchtvaartmaatschappij. Om je brevet te houden moet je per jaar 150 vlieguren maken. De meest makkelijke manier om dit voor elkaar te krijgen, wanneer je niet werkt voor een airliner, is door reclamevluchten te maken.

Conclusie

Een pilotenopleiding is leuk voor de hobby, maar als je je werk ervan wilt maken, kun je het beste je vlieguren halen door reclamevluchten te maken. Met 500 vlieguren kun je solliciteren bij een airliner, maar alleen als je aan alle door hen gestelde eisen voldoet. Vliegen is door de jaren heen voor meer mensen bereikbaar geworden. Een droom die werkelijkheid geworden is: de mens kan eindelijk vliegen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden