orient tours

Ga op reis naar de Molukken: wat is er eigenlijk te doen?

Geplaatst op

Op vakantie gaan naar een nieuwe bestemming is een echte uitdaging, maar een vakantie uitkiezen is voor de meeste een nog grotere uitdaging. Toch weet je het opeens. ‘Ik ga een vakantie Molukken boeken!’ Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen? Desondanks dat Molukkers een grote onderdeel uitmaken van onze Nederlandse samenleving, weten we toch weinig van de eilandengroep. Tijdens het lezen van deze blog krijg je inzicht in de leukste en meest fascinerende activiteiten die er te doen zijn in deze Indonesische provincie.

Neem je zwemspul mee

Niet omdat je altijd omringt bent door water, maar op meerdere Molukse plekken is onder en rondom het water enorm veel te bezichtigen. Voor een volledige ervaring neem je ook je snurkspullen mee. Neem een kijkje bij het onderwater leven en het oneindige kleurrijke koraal. De Molukse eilanden bieden dus veel natuurbezichtigingen. Zwem bijvoorbeeld door de rotspoort van Pintu Kota en geniet van één van natuur fijnste creaties.

Meerdaagse rondreis door de jungle

Het Manusela National Park is rijk aan flora en fauna. Je kunt makkelijk meerdere dagen inplannen om dit spectaculair landschap te bezoeken. Neem hierbij altijd een gids mee, dit is zelfs verplicht. Het natuur park bestaat uit onder andere twee grote natuurreservaten Wae Nua en Wae Mual. Voor de echte bergklimmers is in het centrale gedeelte van het park de Gunung Binaiya te bezichtigen, de grootste berg van de Molukken.

Ken jij de geschiedenis?

De Molukken kent een rijke, maar soms ook duistere geschiedenis. De eilandengroep was ooit in handen van Nederland en de Nederlandse invloed is op de dag van vandaag nog steeds terug te zien. Zo kun je bijvoorbeeld in de baai van Hila twee oude Nederlandse forten bezichtigen. Hier staan de Fort Amsterdam en Fort Benteng Victoria.

Ga eilandhoppen

Er zijn talloze eilanden te bezichtigen tijdens je bezoek aan de Molukken. Huur een plaatselijk bootje en hop van eiland naar eiland. Een aparte reis binnen de Molukken die je voor ontelbare uren kan inplannen. Geniet van de natuur en maak je eigen weg op het water.

Ooit het paradijs gezien?

De eilanden van de Molukken zijn grotendeels omringt door de oneindig lange bounty stranden. Het eiland Kai Ketjil steelt de show van de eilandengroep. Een bezoek aan de kilometerslange stranden Madwaer of Ohoidertutu van dit eiland is een waardig paradijs beleving te noemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden