orient tours

Dingen die je nooit mag vergeten als je gaat roadtrippen

Geplaatst op

Een roadtrip is een superleuke manier om meer van de wereld te ontdekken en met je gezin of vrienden de vakantie door te brengen. Zo’n vakantie vraag echter wel om een goede voorbereiding, om te beginnen met het prepareren van je auto. Bovendien zijn er in sommige landen verplichte onderdelen die in je auto aanwezig moeten zijn. Ontdek wat jij moet doen voor de perfecte voorbereiding op je roadtrip. 

Afstellen van de banden na het laden van de auto

Door het extra gewicht in je auto door meer personen en de bagage, dien je de banden aan te passen aan de specificaties van de fabrikant. De eenvoudigste manier om dit te doen is met een mobiele bandenspanner. Sluit het apparaat aan op de stroombron van de auto, stel de bandenspanning in, druk op ‘go’ en je banden worden op de juiste specificatie afgesteld. Je kunt natuurlijk ook gewoon langs het dichtstbijzijnde tankstation rijden en daar je banden afstellen volgens de aanbevolen specificaties. Je vindt de specificaties meestal in de deurpost van de bestuurder. 

Een reserveband aanschaffen

De meeste nieuwe auto’s zijn niet meer standaard voorzien van een thuiskomer, waar dit vroeger nog wel het geval is. Koop je auto onderdelen online op kenteken om er zeker van te weten dat de band die je aanschaft ook werkt. 

Verplichte benodigdheden in sommige landen

Gevarendriehoek en reflecterend jasje

In de meeste landen is het net zoals in Nederland verplicht om een gevarendriehoek en een reflecterend hesje bij je te hebben. Deze gebruik je als je met pech langs de kant van de weg staat. Je valt dan goed op voor andere weggebruikers en zorgt voor je eigen veiligheid. 

Reservelampjes

Dit zijn dingen die men in ieder geval in de auto moet hebben. Net zoals de gevarendriehoeken en de hesjes is het in veel landen zelfs verplicht om bij je te hebben. Als je de reservelampjes nu nog niet hebt en je gebruikt ze tijdens je trip niet, dan zit je de rest van de tijd in Nederland ook goed.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden