orient tours

De populairste buitensporten om fit te blijven

Geplaatst op

Een gezond levensstijl en gezonde voeding zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. De ene na de andere sportschool wordt uit de grond gestampt en sociale media platformen staan vol met eiwitshakes en proteïne repen. De Nederlandse bevolking gaat steeds gezonder leven en de sociale druk om hierin mee te gaan wordt alsmaar groter. Maar wat nou als je iedere dag met tegenzin naar de sportschool gaat of überhaupt niet houdt van het sporten in een sportschool? Zijn er dan nog goede alternatieven? Ja zeker. Er zijn voldoende buitensporten die je kunt doen om fit te blijven. In dit blog geven we je een overzicht van de leukste sporten die je kunt doen in plaats van sporten in de sportschool. 

Racefietsen

Nederland kent vele uitgestrekte bossen waar veel wandel- en fietsroutes zijn aangelegd of in de loop der tijd zijn ontstaan. Racefietsen is een van de vele populaire buitensporten die door menig mens wordt beoefend. De voornaamste reden hiervoor is dat je nauwelijks door hebt dat je fanatiek bezig bent en dat je onder het sporten kunt genieten van de prachtige Nederlandse natuur. Niet alleen de bossen en overige natuurgebieden bieden een goede basis voor een lekker dagje racefietsen maar ook de wegen zijn van goede kwaliteit om heerlijk een dagje te fietsen. Er bestaan verschillende kwalitatief hoogstaande racefietsen die zeer goed geschikt zijn voor bospaden, zoals een Cannondale racefiets. Deze kenmerkt zich door zijn hoge vermogen waarbij je slechts minimale energie hoeft te verbruiken om een hoge snelheid te halen. 

Wandelen

Naast fietsen is ook wandelen zeer populair onder de Nederlandse bevolking. Door de enorme toename van technologie in de gehele samenleving, ontstaat er een drang naar rust. De Nederlandse natuur leent zich bij uitstek voor het vinden van rust in alle hectiek en wordt dan ook drukbezocht door menig fanatiek wandelaar. Nederland kent veel bosgebieden waardoor je altijd een rustige wandelroute kunt vinden. 

Zwemmen

Het is wellicht niet de eerste sport die in je opkomt wanneer je denkt aan buitensporten in Nederland. Toch kent Nederland enorm veel wateren met goede waterkwaliteit waar je heerlijk baantjes kunt trekken. Door te zwemmen verbrand je veel calorieën zonder dat je het doorhebt en gebruik je spieren die je normaal gesproken niet of nauwelijks gebruikt. Je eerste baantjes in de Nederlandse wateren zullen dus zorgen voor enige spierpijn. Dit zorgt daarentegen wel voor een lekker voldaan gevoel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden