orient tours

De beste tips voor het toeren met de fiets

Geplaatst op

Het toeren op de fiets is in grotendeel van het jaar een heerlijke beleving om de tijd te spenderen. In Nederland is vrijwel niemand onbekend met het fietsen. Van de gammelste studentenfiets tot de meest geavanceerde elektrische fietsen. Tegenwoordig is de fiets flink ontwikkeld. Daarnaast zijn we in Nederland ook ervaren in het rondtoeren op de fiets. Een verzameling aan tips voor het uitstippelen van de beste fietsroute behandelen we nader in deze blog.

De beste fiets aanschaffen

Stel een budget samen en begin met het sparen voor een goede fiets. Wanneer je van plan bent om veel kilometers te maken dan is het aan te raden om onderzoek te doen naar de beste fiets die bij je past. Wanneer het echt gaat om de beleving van het fietsen raden we een elektrische fiets aan, zoals de altijd betrouwbare en elegante vogue fietsen. Maar als je juist wilt fietsen voor de sport dan is bijvoorbeeld een racefiets meer iets voor jou.

Leer je fiets kennen

Na het uitkiezen en aanschaffen van de fiets raden we aan om je fiets goed te leren kennen. Door kennis op te doen over je eigen fiets ben je beter voorbereid mocht er iets misgaan onderweg. Weet je bijvoorbeeld hoe je een band moet plakken? Spendeer wat tijd met de fiets en investeer eventueel in een reparatiekitje die makkelijk mee te nemen is op fietstochten.

Investeer in fietsaccessoires

Voor de fiets zijn er talloze accessoires te vinden. Investeer alleen in accessoires die je echt nodig hebt. Denk hierbij aan een extra accu voor je elektrische fiets, stuursteunen en extra bagagedragers. Alle onderdelen die het maken van een fietstocht versoepelen zijn in principe aan te raden. Focus niet op onnodige accessoires die het fietsen alleen maar bemoeilijken. Denk hierbij aan grote fietstassen of -karren etc. Op deze manier kun je lange en comfortabele fietstochten maken. Zo haal je het maximale uit de fietsbeleving.

Plan routes die bij je passen

De ideale fietservaring is natuurlijk voor iedereen anders. De een vindt het leuk om door het bos te fietsen en de andere door de leukste dorpjes van Nederland. Stel je eigen voorkeuren samen en begin met het plannen van routes die je kunt fietsen. Dit kan lokaal bij je in de buurt zijn of investeer in een fietsendrager en rij eventueel eerst met de auto naar je favoriete plekken om te fietsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden