orient tours

De beste plekken op aarde om in een bootje van te genieten

Geplaatst op

Ben jij ook zo gek op varen en vraag je je af waar in de wereld het net zo leuk is als hier? In deze blog bespreken we de beste plekken om samen met je vrienden in een bootje van te genieten. We sluiten de grotere schepen uit, zoals zeilboten en cruiseschepen. We kijken echt naar de kleinere boten of sloepen waar jij in principe in zou kunnen varen.

Amsterdam

Amsterdam staat in de hele wereld bekend om drie redenen: drugs, hoeren en de grachten. Natuurlijk zijn er ook andere punten die Amsterdam aantrekkelijk maken voor buitenlanders, zoals de vele musea en interessante geschiedenis, maar dit zijn toch wel grote trekpleisters voor menig toerist. Om te genieten van de grachten, kun je zelf een bootje huren via adamsboats.com. Lekker met vrienden of familie van het water genieten. 

Venetië

Niet alleen Amsterdam staat bekend om de vele grachten. Eigenlijk is Venetië nóg bekender. Dit komt waarschijnlijk omdat Venetië een zeer romantische aantrekkingskracht heeft. De traditionele gondels met de zingende gondeliers maakt menig stelletje nóg meer verliefd. Hier kun je genieten van blauw water, een zonnig klimaat en de lekkerste wijnen van Italië.

Zuid-Oost Azië

Zuid-Oost Azië is dan weer compleet anders dan Amsterdam en Venetië. Hier geniet je van bamboe boten in alle rust van de prachtige natuur en kleurrijke omgeving. Hier heb je veel markten op het water, een unieke beleving. Lekker specerijen en traditionele gerechten proeven terwijl je niks verstaat van wat de locals te zeggen hebben. 

Florida

Florida!? Ja zeker! In Amerika heb je ontzettend veel verschillende gebieden, zo ook moerasgebieden. Bijna heel Florida bestaat uit moeras. Hier vind je een breed scala aan diersoorten die je in Nederland niet zo snel zou tegenkomen. De grootste en tevens meest gevaarlijke is toch wel de krokodil. Naast krokodillen vind je hier ook veel slangen en alligators. Met een speciale boot kun je door dit moeras ”vliegen”: de hovercraft. Een hovercraft heeft een aluminium onderstel en aan de achterkant een supergrote “ventilator” die je over het water laat glijden. Omdat het moeras zo uitbundig en rustig is, kun je op plekken racen als een gek. Erg leuk en uitdagend om het moeras van Florida te ontdekken. Helaas is het bijna onmogelijk om zelf met een hovercraft te varen, je hebt namelijk een gecertificeerde bestuurder nodig. Misschien ook wel beter omdat het anders gevaarlijke voertuigen zijn. Je wilt natuurlijk ook niet met pech in het moeras komen te zitten, tussen al die krokodillen, zonder te weten wat je moet doen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden