orient tours

De beste gerechten voor op locatie

Geplaatst op

Als je op locatie graag je gasten wil verwennen met een maaltijd die niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed op temperatuur blijft én er mooi uit ziet, dan moet je goed vooruitdenken. Het is immers zo dat niet elk gerecht geschikt is voor catering of bezorging. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van gerechten die wij zelf zien als de beste gerechten beschouwen voor catering en bezorging. Doe er je voordeel mee!

Voorgerechten

Voorgerechten bestaan in twee hoofdcategorieën: koude en warme voorgerechten. Vanzelfsprekend moet je warme voorgerechten ook warm kunnen houden voor een langere tijd. Wij raden aan om te kiezen voor koude voorgerechten omdat het warm houden van een gerecht vaak erg moeilijk is. Soepen zijn wel eenvoudig warm te houden, maar kunnen stress opleveren bij het transport.

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten bestaan traditioneel gezien uit een combinatie van groenten, graanproducten of aardappelen & vegetarische, vis- of vleesgerechten. Voor het gemak van transport is het aan te raden om de gerechten uit zo min mogelijk onderdelen te laten bestaan. Populaire gerechten waar je aan zou kunnen denken, zijn bijvoorbeeld nasi, pastagerechten of Hollandse pot zoals boerenkool stamppot of zuurkool stamppot.

Nagerechten

Nagerechten zijn veelal koude gerechten. Gebak of taart is redelijk eenvoudig te vervoeren en behoudt vaak zijn vorm en blijft daarom mooi. IJs daarentegen is hierin een uitzondering. Dit dient namelijk op een uiterst lage temperatuur te worden gehouden. Hierdoor is het raadzaam om géén ijs te serveren als nagerecht. Kies bijvoorbeeld voor een slagroomtaart, een chocoladetaart, een appeltaart of een MonChou-taart.

Bijgerechten

Bijgerechten zijn makkelijker qua transport omdat het volledige volume ervan minder is. Bijgerechten zijn immers vaak stukken kleiner dan het voor-, hoofd- of nagerecht. Huisgemaakte kaasstengels, meloen-ham-stokjes of brood met kruidenboter zijn populaire favorieten die je makkelijk van de keuken, naar de eindbestemming kunt brengen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden