orient tours

Bijzondere culinaire gebruiken in Azië

Geplaatst op

Azië is het land wat bekend staat om zijn typische gerechten zoals de Japanse sushi, de Chinese bami, de Indische nasi en de Indiase kerrie. Desalniettemin zijn er toch ook nog een aantal bijzondere zaken als het gaat om de culinaire gebruiken en gewoonten van dit enorme continent. In deze blog willen we een aantal van deze gebruiken een beetje aan het licht brengen.

Bestek of stokjes?

Niet in heel Azië eten ze met stokjes! Rusland, een land wat voor ongeveer driekwart in Azië ligt, is een land waarvan haar inwoners toch liever met mes en vork eten. Ook in India is het eten met stokjes ongebruikelijk en hetzelfde geldt voor een aantal landen in voormalig Indochina, te weten: Thailand en Cambodja, waar men veel met een lepel eet. De landen waar echter wél met stokjes wordt gegeten, zijn in de minderheid. Voor het gemak, dit zijn de landen waar nagenoeg altijd met stokjes wordt gegeten: China, Japan, Korea en (doorgaans) Vietnam.

Melkproducten

Lactose-intolerantie is hier in het Westen wat ongebruikelijk. Je komt het wel eens tegen, maar het is niet zo alsof de hele wereld het heeft, toch? Wel nu, een groot deel van de wereld is juist wél lactose-intolerant. In Azië is maar liefst 90% lactose-intolerant. Dit betekent dus dat je een Japanner, Chinees, Koreaan of Vietnamees misschien wat minder vaak een glas melk zult zien drinken. Maar lactose-intolerantie geldt niet alleen voor melk en yoghurt, het geld ook voor andere melkproducten. Zelfs van taart waar slagroom in zit kunnen mensen met lactose-intolerantie erg ziek worden.

Variatie

Verder valt er maar erg weinig te zeggen over de Aziatische keuken. De reden hiervoor is dat Azië enorm is. Het continent rijkt van Turkije, Israël en Rusland tot Indonesië, India en Japan en zit vol met grote gevestigde culturen van Arabieren, diverse Chinese volkeren, tientallen bevolkingsgroepen in India, etc.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden