orient tours

Autoverzekering | Verplichtingen en optionele dekkingen

Geplaatst op

Het afsluiten van een autoverzekering is een belangrijke stap voor elke autobezitter. Buiten dat een basisverzekering hierin verplicht is, biedt het uitbreiden van je verzekering ook veel voordelen mee voor jezelf, zoals de gemoedsrust van het financiële plaatje bij ongelukken, schade of diefstal. Doordat we tegenwoordig veel op het internet doen is het ook mogelijk om een Auto online te verzekeren. Dit maakt het ook wat makkelijker en overzichtelijker bij het kiezen van een passende verzekering die het beste bij jou kostenplaatje past. Om je wat meer informatie te geven over de verschillende verzekeringen die je hebt, hebben wij een overzicht gemaakt waarin we bespreken welke verplichtingen en welke eigen mogelijkheden er zijn om je auto beter te verzekeren. 

De WA-verzekering

In de meeste landen is het verplicht om minimaal een basisverzekering voor je auto af te sluiten, zo ook in Nederland. Deze basisverzekering, oftewel WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) dekt de schade die je aan anderen toebrengt met jouw voertuig. Dit kan bij een ongeval zijn, maar ook bij het inparkeren waarbij je een andere auto raakt en schade toebrengt. Hierbij is zowel materiële schade als letselschade voor de ander gedekt. Het niet hebben van een geldige autoverzekering kan leiden tot boetes, rijontzegging en andere juridische consequenties.

Optionele dekkingen

Hoewel een WA-verzekering voldoet aan de wettelijke vereisten, kan het wel heel verstandig zijn om je eigen auto ook goed te verzekeren. Zeker als je auto niet ouder is dan 6 jaar is dit erg verstandig om te doen. Het vervangen van bepaalde onderdelen en herstellen van schade aan je nieuwe auto kunnen namelijk hoog oplopen in de kosten. Zeker als je in situaties bent beland waar je niet veel aan kunt doen. Zo kan het gebeuren dat je in een verkeersongeluk terecht bent gekomen door een andere bestuurder of dat je te maken krijgt met vernieling of diefstal. Het is dus niet altijd te voorspellen en te voorkomen en dus belangrijk om dit altijd voor te zijn door je te verzekeren. Maar welke opties zijn er allemaal om je eigen auto te beschermen?

Beperkt Casco:

Deze dekking beschermt je tegen schade aan je eigen auto door brand, diefstal, inbraak, storm, hagel, natuurrampen en ruitbreuk. Oftewel, schade waar jij niets aan kunt doen. Ook wordt bij deze verzekering de schade gedekt die je hebt opgelopen aan de auto bij het aanrijden van zwerfvuil of wilde dieren. Ook al doe je je namelijk nog zo voorzichtig, dieren en zeker wilde dieren kunnen altijd plots oversteken of rare beslissingen nemen in geval van angst.

Allrisk

Dit is de meest uitgebreide dekking die je kunt krijgen. Bij deze verzekering ben je altijd gedekt ongeacht wat de situatie is. Als je zelf een ongeluk veroorzaakt, zal deze verzekering je auto repareren en herstellen. Ook bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen een extra service aan deze verzekering toe. Bekijk hiervoor dus goed de voordelen van verzekeringsmaatschappijen op het internet om te bepalen welke verzekering jou het beste te bieden heeft.

Aanvullende verzekering

Verzekeringsmaatschappijen bieden vaak aanvullende verzekeringen aan, zoals pechhulp, rechtsbijstand, no-claimbescherming en inzittendenverzekering. 

  • Pechhulp zorgt voor hulp bij pech onderweg, en repareert ter plekke
  • Rechtsbijstand biedt juridische bijstand bij geschillen en conflicten 
  • No-claimbescherming voorkomt dat je premie stijgt na een claim 
  • Inzittendenverzekering dekt de schade aan de inzittenden van je auto bij een ongeval. Zo ook medisch.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden