orient tours

4 tips voor een dagje weg in Nederland

Geplaatst op

Je hebt eindelijk een dag vrij en wil dan eigenlijk een dagje weg. Met je kinderen, familie of vrienden een uitje maken is natuurlijk superleuk, maar wat moet je eigenlijk gaan doen? Soms lastig om te bedenken en dat is de reden dat wij nog een paar leuke tips voor je hebben met uitjes waar je misschien zelf nog niet aan hebt gedacht!

Batavialand in de polder

Wil je een leuk dagje weg wat zowel leerzaam en leuk is, ideaal voor de kinderen en ook nog  interactief. Dan kun je kijken naar Batavialand, waar je het hele verhaal van de inpoldering kunt ontdekken. Daarnaast kun je een kijkje nemen op het schip de Batavia wat naast het museum ligt. Dit nagebouwde schip uit de VOC-tijd neemt je mee naar deze tijd. Heb je nou kinderen die oud genoeg zijn om zelf zich te vermaken of wil je gewoon een dagje shoppen kun je ook altijd nog even door Bataviastad heen lopen.

Een actief dagje weg

Heb je liever wat meer activiteit op je dagje weg, dan kun je natuurlijk kiezen voor een mooi natuurpark of een stuk bos. In deze parken kun je heerlijk gaan wandelen of een fietstocht maken. Wil je een activiteit die wat leuker is voor de kinderen? Dan is zwemmen altijd een goede optie, geen kind die daar nee tegen zegt. Maar er zijn ook nog opties als: survival, een outdoor klimpark en skydiven.

Een dagje weg rond de feestdagen

Rond de feestdagen is er altijd een hoop gezelligheid, dus ook genoeg te doen. Een leuk uitje is het bezoeken van een van de vele kerstmarkten. Zo is er een kerstmarkt in Amsterdam, je kan er ook voor kiezen net de grens over te gaan naar Duitsland. Daarnaast zijn er verschillende winterbeurzen en ook de kerstmarketen in Maastricht en Valkenburg zijn druk bezocht. 

Een dagje naar de dierentuin

Een uitje wat het nog altijd goed doet bij zowel jong en oud. De dierentuin is een leuk uitje voor iedereen, kinderen vermaken zich er de hele dag en ouderen kunnen heerlijk een stukje wandelen. De dierentuin kan ook verschrikkelijk leerzaam zijn met alle informatie die je er kan vinden over de verschillende dieren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden