orient tours

4 tips om je te vermaken op de camping

Geplaatst op

Veel Nederlanders kiezen er in de zomermaanden voor om met de auto Frankrijk, Italië of Spanje te rijden voor hun kampeervakantie. Deze landen zijn zeer populair om de relatief korte afstand van Nederland en het mooie weer. Daarnaast zijn er ontzettend veel luxe campings waarbij je niet alleen in een tent kunt overnachten, maar ook in je eigen camper of een luxe bungalow. Toch ben je nooit helemaal verzekerd van een lekker zonnetje en kun je pech hebben dan het een aantal dagen regent. In regenachtige tijden op de camping is de kans groter dat je je enigszins gaat vervelen. Om dit te voorkomen, geven we in dit blog enkele tips. 

Gezelschapsspellen

Een van de beste manieren om jezelf te vermaken tijdens een regenachtige dag op de camping is het spelen van gezelschapsspelletjes zoals Yahtzee, Monopoly, Catan of 30 Seconds. Met name het feit dat gezelschapsspellen zorgen voor plezier en een hechtere band, maakt dat ze veelvuldig gespeeld worden door vakantiegangers. 

Tv kijken op de camping

Veel mensen die op een kampeervakantie gaan, kiezen ervoor om met hun eigen kamper of een gehuurde camper richting het buitenland te rijden. Deze campers kun je voorzien van een satellietschotel, waardoor je tv vanuit Nederland kunt ontvangen. Op die manier kun je eenvoudig tv kijken op de camping. Naast een schotel bestaan er nog tal van andere mogelijkheden. Zo kun je tegenwoordig gemakkelijk films en series downloaden via Netflix of Videoland. Op die manier kun je jouw favoriete serie kijken en kom je de regenachtige dagen gemakkelijk door. 

Verken de omgeving

Een regenachtige dag kan ook verkoelend werken. Zo vermijden vakantiegangers vaak steden en dorpen in de omgeving van de camping omdat het te warm is. Een minder zonnige dag biedt dan ook de mogelijkheid om er op uit te gaan en de omgeving te verkennen. Naast alle oude steden en dorpen kun je ook heerlijk gaan wandelen of fietsen in de bergen. 

Lezen

Met name de wat oudere vakantiegangers zoeken rust en ontspanning tijdens hun kampeervakantie. Voor het lezen van intrigerende boeken is er buiten de vakantieperiode nauwelijks tijd, waardoor er op vakantie veel gelezen wordt. Hoewel kinderen tegenwoordig druk zijn met spelletjes op de iPad of iPhone, is het lezen van een boek ook een heerlijke bezigheid voor jongvolwassenen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Orient-tours.nl vertellen we je graag meer over wat je kan verwachten tijdens je reizen als het gaat om voorbereiding, verzekeringen en eventuele calamiteiten. Zodat je kan anticiperen.

Contactgegevens

Via info @ orient-tours.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden